Äntligen Raspberry Pi

Under 2013 var jag på studiebesök i Manchester på Mad Lab, ett aktivitetshus för ungdomar intresserade av teknik och vetenskap. Detta var en av mina första kontakter med maker och DIY kulturen (trodde jag då). Jag var förbluffad över de ungas kreativitet och möjligheterna som fanns till häftiga projekt med relativt enkla medel.

En av deltagarna i aktivitetshuset presenterade hans olika projekt och även andras, med den lilla minidatorn Raspberry Pi. Med denna lilla maskin gjorde ungdomarna egna robotar, automationsexperiment och tog foton från jordens atmosfär. Jag måste ha en tänkte jag. Trots detta tog det fyra år innan jag skaffade en.

Min Raspberry Pi är den tredje modellen som utkommit. Jag har installerat det UNIX-baserade operativsystemet Rasbian på den och testar nu mig fram. Bland annat har jag ordnat med SSH-styrning från min andra dator samt kör IRC genom IRSSI. Men jag kommer återkomma mer till detta. Ett viktigt mål för mig är att lära mig mer programmering och även mer om hårdvara. Dessutom är det kul!

Det här inlägget postades i Programmering, Raspberry Pi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *